besnijdenis kliniek VATAN

WELKOM, HOŞGELDINIZ

Besnijdenis door gespecialiseerde besnijdenisartsen en medische specialisten, zonder pijn - zonder angst

Besnijdenis door gespecialiseerde besnijdenisartsen, zonder pijn-zonder angst

VATAN Besnijdeniskliniek bestaat sinds 2005 en voert, op een medisch verantwoorde wijze, besnijdenissen uit bij jongens en mannen.

Tot op heden zijn er meer dan 40000 besnijdenissen gedaan door ons team op 14 locaties door heel Nederland en 3 locaties in Duitsland.

VATAN besnijdeniskliniek is hiermee de grootste besnijdeniskliniek van Nederland.

Een besnijdenis is niet zomaar een handeling die door iedereen gedaan kan worden. Een besnijdenis is een medische ingreep die, door professionals, met uiterste zorg en deskundigheid moet plaatsvinden.

Bij VATAN Besnijdeniskliniek werken uitsluitend in besnijdenissen gespecialiseerde artsen en medisch specialisten met ruime ervaring in het doen van besnijdenissen bij jongens en mannen. Er wordt gewerkt volgens de strengste hygiene normen. Er wordt gebruik gemaakt van uitsluitend instrumenten voor eenmalig gebruik. Elk kind heeft zijn eigen setje die na gebruik wordt weggegooid. Wij hanteren een hoge kwaliteit voor besnijdenissen. Onze artsen hebben zeer ruime ervaring met besnijdenissen. Allen hebben meer dan 1000 besnijdenissen gedaan.


Amsterdam

 • Bijlmerdreef 1169 (Hoofdlocatie)

Utrecht

 • Zambesidreef 167 (Gezondheids Centrum Gagelhof)

Eindhoven

 • Bisschop Bekkerslaan 4a

Enschede

 • Cromhoffsbleekweg 128

Zaandam

Rotterdam

 • Polderlaan 86 (Huisartsenpraktijk Medicina Health Center)
 • Bergweg 180 (Huisartsenpraktijk Medicina Health Center)

Ede Wageningen

 • Oude Bennekomseweg 1A (vanaf oktober 2020)

Arnhem

 • Oremusplein 6

Den Haag

 • Orveltestraat 30

Venlo / Tegelen

 • Kerkstraat 12B, Gezondheidscentrum Donne

Duitsland

 • Heinrich Strasse 26, Herne
 • Olpener Strasse 120, Koln/Keulen
 • Gartnischer weg 96, Halle-Westfalen
 • Kolner Strasse 169, Bergneustadt

tel:+31202623536


Nieuws

Besnijdenis verkleint de kans op prostaatkanker

Besnijdenis verkleint de kans op prostaatkanker

Wetenschappers hebben ontdekt dat besneden mannen minder risico lopen op het ontwikkelen van prostaatkanker dan mannen die niet besneden zijn.

 

De man moet wel besneden zijn voor zijn ontmaagding. Dat blijkt uit onderzoek van het Fred Hutchinson Cancer Research Center.

De onderzoekers ontdekten dat een besnijdenis kwaadaardige infecties die kunnen leiden tot prostaatkanker kan voorkomen. Voor het onderzoek analyseerden de wetenschappers de gegevens van 3399 mannen. Van hen waren er 1645 gezond en 1754 hadden prostaatkanker.

Uit die gegevens bleek dat de mannen die besneden waren voordat zij aan seks deden, 15 procent minder kans liepen om prostaatkanker te krijgen in vergelijking met mannen die niet waren besneden of pas na hun ontmaagding waren besneden.

Ontstekingen

Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en infecties kunnen langdurige ontstekingen veroorzaken. Deze kunnen leiden tot prostaatkanker. Een besnijdenis kan ontstekingen voorkomen doordat de binnenste voorhuid strak wordt getrokken en de vochtige ruimte onder de voorhuid daarmee verdwijnt. Daar zouden ziekteverwekkende micro-organismen kunnen overleven.

Volgens de wetenschapper suggereert het onderzoek dat een besnijdenis de kans op prostaatkanker verkleint, maar is verder onderzoek naar de relatie tussen infecties en besnijdenis nodig.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het blad Cancer.