besnijdenis kliniek VATAN

"Deskundigheid, precisie, behendigheid en innovatie in het behandelen van het meest kostbare deeltje van ons lichaam: haar."

Haartransplantatie is een chirurgische techniek waarbij haarzakjes worden verwijderd van een deel van het lichaam, de ‘donorplaats’ genoemd, naar een kaal of kalend deel van het lichaam dat bekend staat als de ‘plaats van de ontvanger’. De techniek wordt voornamelijk gebruikt om mannelijke kaalheid te behandelen. Bij deze minimaal invasieve procedure worden transplantaten die haarzakjes bevatten die genetisch resistent zijn tegen kaalheid (zoals de achterkant van het hoofd) getransplanteerd naar de kale hoofdhuid. Haartransplantatie kan ook worden gebruikt om wimpers, wenkbrauwen, baardhaar en snorhaar te herstellen en om littekens op te vullen die zijn veroorzaakt door ongelukken of operaties zoals facelifts en eerdere haartransplantaties. Haartransplantatie verschilt van huidtransplantatie doordat grafts bijna alle epidermis en dermis rondom de haarzakjes bevatten, en veel kleine grafts worden getransplanteerd in plaats van een enkele huidstrook.

We kunnen de haartransplantatie met de FUE-techniek definiëren als de capillaire micro-graft-techniek voor een systematische herverdeling van de haarzakjes die bestaat uit de introductie van kleine hoofdhuidtransplantaten met de zogenaamde "follicular units".

STAP 1: Zodra u ons bezoekt, kijken we naar de conditie van de haarfollikels. De haarexperts controleren of de haarfollikels leven en of er sprake is van haaruitval. Vervolgens zullen we samen uw wens bespreken en de mogelijkheden van de behandeling in kaart brengen. Hier hoort ook bij dat we de estethische haarlijn gaan bepalen. Deze wordt correct aangenomen. Er wordt een nauwkeurige benadering gemaakt van de haarlijn en het voorhoofd zodat deze beiden in de juiste esthetische proporties vallen.

STAP 2: Zodra we de regio voor het te bedekken hoofddeel hebben afgetekend, verzamelen we 1 voor 1 de haarfollikels met de unieke FUE-motor. De inkeping is niet meer dan 1 millimeter. Elke follikel, oftewel graft, bezit 2 tot 3 haarcellen. Ondertussen is het van uiterste belang dat de haarfollikels niet beschadigd raken. Hiervoor is precies en behendigheid van ultiem belang. Dit staat uiteraard in nauw verbinding met de deskundigheid van het team. Vanwege het verzamelen van soms wel duizenden grafts, zorgt de microscopische tip van de FUE-motor voor een sneller genezingsproces van het donorgebied (gebied waar follikels worden verkregen). Het verzamelen van grafts is een kunst wat veel aandacht en precisie vergt. Men kan tot wel 12.000 haren uit de geplaatste grafts krijgen!

STAP 3: Nu begint het proces van implantatie. Voordat we beginnen moet er nagegaan worden dat de nauwkeurigheid van het inkepen optimaal is. Het bepalen van de inkeping doet de haarchirurg met uiterste precisie op basis van groeirichting, grootte van de haarfollikel en structuur van het haar. Met de unieke DHI pen worden er inkepingen, oftewel kanalen gemaakt. Kanalen met een goede opening bepalen de groeisnelheid van het haar. Hier volgt de ‘lateral slit’ methode. Middels gepersonaliseerde instrumenten wordt het kanaal geopend. Dit gebeurt aan de hand van de haardichtheid en de lengte van de follikel. De hoek van het kanaal moet overeenkomen met de structuur van het haar, precisie is hier belangrijk. De hoek bepaald het succes niveau van zowel de transplantatie als de hoeveelheid haar per getransplanteerde units.

STAP 4: De hoek van implant is de grootste factor in het terugkeren van de natuurlijke groeirichting. Deze hoek wordt op elk gedeelte van het hoofd bepaald. Als dit niet wordt nagestreefd zal het haar niet de gewenste vorm aannemen. Indien de hoek van implant niet goed is bepaald, kan er haargroei in ongewenste richtingen plaatsvinden. Dit zorgt voor een cosmetisch minder resultaat.

STAP 5: Nadat het implantatie proces is voltooid, is het tijd om het donorgebied de verbinden. U bent klaar. Het hoofd kan het verdoofd aanvoelen. Hier volgt ook het nagesprek en evaluatie. U krijgt te horen hoeveel haren er zijn geïmplanteerd en uiteraard krijgt u de uitleg omtrent de nazorg. De nazorg bestaat uit een specifieke was. Producten hiervoor zijn bijgeleverd.

Contact

voor wie is een haartransplantatie geschikt?

Niet iedereen die lijdt aan alopecia kan baat hebben bij een behandeling of haartransplantatie. Er zijn verschillende soorten alopecia en in sommige gevallen kunnen ze gecontraindiceerd zijn. Om deze reden is het erg belangrijk om de redenen van alopecia te bestuderen. De universele alopecia of het alopecia-gebied zijn twee soorten alopecia waarbij een haartransplantatie geen enkel voordeel zou opleveren.

Een haartransplantatie iets voor u?

Stuur ons per Whatsapp of e-mail 3 foto's van de voorkant, bovenkant en achterkant van uw hoofd. Op deze manier kunnen we gelijk een schatting maken van welke behandeling het beste bij u past en hoeveel grafts we kunnen verkrijgen. U kunt ons ook bellen voor meer informatie.

Door wie wordt het uitgevoerd?

De haartransplantaties worden uitgevoerd door een extern team van Genco Clinics. Dit betekent dat alle behandelingen uitgevoerd worden door uitsluitend haar transplantatie specialisten. U ontvangt een persoonlijk behandelplan gebasseerd op uw wens, budget en de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Genco Clinics?

16 klinieken in Nederland en Duitsland.

Specialisten met minimaal 15 jaar expertise.

Ons team staat altijd klaar om u te assisteren waar mogelijk.

Wij werken volgens de hoogste Europese standaarden.

Wij hebben innovatie hoog in het vaandel staan.